Látogasson el a DLA Piper Hungary podcast csatornájára!

Ismerje meg a már eddig megjelent epizódokat! A felvételek az egyes logókra kattintva érhetők el!

Zöld Ingatlanok sorozat

DLA Piper Hungary Zöld Ingatlanok podcast sorozatában szakértőink az ingatlanok teljes életciklusát végigkísérve azt a kérdést járják körül, hogy a fenntarthatóság témaköre és maga az ESG keretrendszere milyen kihívások elé állítja hazánkban az egyes ingatlanpiaci szereplőket. A sorozat egyes epizódjai egy-egy szereplő nézőpontjából mutatják be a zöld ingatlanok jövőjét a hazai ingatlanpiacon.

#1 Átmenet barnából világos zöldbe – úton a hazai ingatlanpiac a fenntarthatóság felé

A podcast sorozat #1 – felvezető epizódjában Borbély Gábor, partner, a DLA Piper Hungary finanszírozási praxisának vezetője és Kui Szilárd ismertetik az ESG szempontrendszer ingatlanpiaci jelentőségét, összegzik az egyes szereplők legfőbb kihívásait és érdekeit, valamint kitérnek a zöld bérleti szerződések legfontosabb tartalmi elemeire is.

#2 Nincs zöld épület zöld gondolkodású bérlők nélkül - vendég: Tóth Mariann

A podcast sorozat #2 epizódjában Tóth Mariannal, a Property Market bérbeadási igazgatójával beszélgetett Borbély Gábor, partner, a DLA Piper Hungary finanszírozási praxis vezetője és Kui Szilárd. A beszélgetés központjában a hazai kereskedelmi bérletek, a bérlői igények és elvárások állnak.

#3 A fenntarthatóság a minőség záloga - vendég: Schőmer Norbert

Zöld ingatlanok podcast sorozatunk harmadik epizódjában egy épület fejlesztési folyamatáról és fenntarthatóbbá tételéről Schőmer Norberttel, MRICS, a Wing Zrt. irodafejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettesével beszélgetett Borbély Gábor, partner, a DLA Piper Hungary finanszírozási praxis vezetője és Kui Szilárd.

#4 Az ingatlanfinanszírozás lehet a zöld átállás katalizátora - vendég: Szege György

A banki finanszírozás, a fenntartható ingatlanok és az ESG kapcsolatáról a DLA Piper Hungary Zöld Ingatlanok podcast sorozat #4 epizódjában Szege Györggyel, a Magyar Bankholding Zrt. ESG-szakterületének vezetőjével beszélgetett Borbély Gábor, partner, a DLA Piper Hungary finanszírozási praxis vezetője és Kui Szilárd. 

Zöld ingatlanok 5

#5 Megfelelő ritmust kell választani a zöld átálláshoz - vendég: Borbély Zoltán

A zöldülés folyamatában diktált megfelelő tempó hosszú távú versenyelőnyt jelenthet az ingatlanfejlesztési piacon. A zöld minősítés megszerzéséről, a karbonsemleges működésről és a hazai lakóingatlanok fejlesztéséről a DLA Piper Hungary Zöld Ingatlanok podcast sorozat ötödik epizódjában Borbély Zoltánnal, az ATENOR magyarországi igazgatójával beszélgetett Borbély Gábor, partner, a DLA Piper Hungary finanszírozási praxis vezetője és Kui Szilárd.

Energetikai sorozat

Energy Podcast series - Corporate PPAs (HU) - vendég: Kovács Domonkos

Fokozatosan terjed a megújuló energiák felhasználása, amely életre hívta a globálisan már egyre népszerűbb, ún. társasági villamosenergia-vásárlási megállapodásokat. A globális trendeket és a hazai piac helyzetét Simon Gábor és Kovaloczy Áron, a DLA Piper Hungary szakértői, valamint Kovács Domonkos, az ALTEO Group vezérigazgató-helyettese foglalták össze.

A COVID-19 hatása az ingatlanpiacra

Olvassa el legfrisebb cikkeinket!

hitelfinanszírozási piac
Finance | Bankjog

„Alkalmazkodás az új normalitáshoz”: Óvatosság jellemzi a hitelfinanszírozási piacot, de a zöld-hitelek népszerűsége töretlen – Megjelent a DLA Piper Debt Finance Intelligence Report

A DLA Piper által nemrégiben közzétett Debt Finance Intelligence Report második kiadásában vizsgálja a jelen gazdasági környezetben a hitelfinanszírozási piac 2023-as teljesítményét, valamint a 2024-es évet meghatározó trendeket és a hitelezők, szponzorok és hitelfelvevők döntéseit befolyásoló kérdéseket.

Tovább >>

Értesüljön elsők között legfrissebb tartalmainkról!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kérdése van? Keressen minket bizalommal!

Kövesse LinkedIn oldalunkat!