Látogasson el a DLA Piper Hungary podcast csatornájára!

Ismerje meg a már eddig megjelent epizódokat! A felvételek az egyes logókra kattintva érhetők el!

Zöld Ingatlanok sorozat

DLA Piper Hungary Zöld Ingatlanok podcast sorozatában szakértőink az ingatlanok teljes életciklusát végigkísérve azt a kérdést járják körül, hogy a fenntarthatóság témaköre és maga az ESG keretrendszere milyen kihívások elé állítja hazánkban az egyes ingatlanpiaci szereplőket. A sorozat egyes epizódjai egy-egy szereplő nézőpontjából mutatják be a zöld ingatlanok jövőjét a hazai ingatlanpiacon.

#1 Átmenet barnából világos zöldbe – úton a hazai ingatlanpiac a fenntarthatóság felé

A podcast sorozat #1 – felvezető epizódjában Borbély Gábor, partner, a DLA Piper Hungary finanszírozási praxisának vezetője és Kui Szilárd ismertetik az ESG szempontrendszer ingatlanpiaci jelentőségét, összegzik az egyes szereplők legfőbb kihívásait és érdekeit, valamint kitérnek a zöld bérleti szerződések legfontosabb tartalmi elemeire is.

#2 Nincs zöld épület zöld gondolkodású bérlők nélkül - vendég: Tóth Mariann

A podcast sorozat #2 epizódjában Tóth Mariannal, a Property Market bérbeadási igazgatójával beszélgetett Borbély Gábor, partner, a DLA Piper Hungary finanszírozási praxis vezetője és Kui Szilárd. A beszélgetés központjában a hazai kereskedelmi bérletek, a bérlői igények és elvárások állnak.

#3 A fenntarthatóság a minőség záloga - vendég: Schőmer Norbert

Zöld ingatlanok podcast sorozatunk harmadik epizódjában egy épület fejlesztési folyamatáról és fenntarthatóbbá tételéről Schőmer Norberttel, MRICS, a Wing Zrt. irodafejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettesével beszélgetett Borbély Gábor, partner, a DLA Piper Hungary finanszírozási praxis vezetője és Kui Szilárd.

#4 Az ingatlanfinanszírozás lehet a zöld átállás katalizátora - vendég: Szege György

A banki finanszírozás, a fenntartható ingatlanok és az ESG kapcsolatáról a DLA Piper Hungary Zöld Ingatlanok podcast sorozat #4 epizódjában Szege Györggyel, a Magyar Bankholding Zrt. ESG-szakterületének vezetőjével beszélgetett Borbély Gábor, partner, a DLA Piper Hungary finanszírozási praxis vezetője és Kui Szilárd. 

Zöld ingatlanok 5

#5 Megfelelő ritmust kell választani a zöld átálláshoz - vendég: Borbély Zoltán

A zöldülés folyamatában diktált megfelelő tempó hosszú távú versenyelőnyt jelenthet az ingatlanfejlesztési piacon. A zöld minősítés megszerzéséről, a karbonsemleges működésről és a hazai lakóingatlanok fejlesztéséről a DLA Piper Hungary Zöld Ingatlanok podcast sorozat ötödik epizódjában Borbély Zoltánnal, az ATENOR magyarországi igazgatójával beszélgetett Borbély Gábor, partner, a DLA Piper Hungary finanszírozási praxis vezetője és Kui Szilárd.

Energetikai sorozat

Energy Podcast series - Corporate PPAs (HU) - vendég: Kovács Domonkos

Fokozatosan terjed a megújuló energiák felhasználása, amely életre hívta a globálisan már egyre népszerűbb, ún. társasági villamosenergia-vásárlási megállapodásokat. A globális trendeket és a hazai piac helyzetét Simon Gábor és Kovaloczy Áron, a DLA Piper Hungary szakértői, valamint Kovács Domonkos, az ALTEO Group vezérigazgató-helyettese foglalták össze.

A COVID-19 hatása az ingatlanpiacra

Olvassa el legfrisebb cikkeinket!

gambling
Gambling

iGaming related payment account blocking in Hungary from 1 July 2023? – A perspective of payment service providers

According to the new payment blocking rules, in case the Supervisory Authority of Regulatory Affairs (SARA) have established that an operator provided “prohibited gambling” (i.e. not licensed by the SARA) towards Hungarian players, it shall also issue a decision ordering the restriction of the payment account used for the payment of bets or winnings by the given gambling operator.

Tovább >>

Értesüljön elsők között legfrissebb tartalmainkról!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kérdése van? Keressen minket bizalommal!

Kövesse LinkedIn oldalunkat!