zöld ingatlanok

Zöld ingatlanok podcast sorozat

Hogyan fogjuk tudni teljesíteni az épületekre vonatkozó zéró szén-dioxid kibocsátási elvárásokat 2050-re? A DLA Piper Magyarország Zöld Ingatlanok podcast sorozatában szakértőink az ingatlanok teljes életciklusát végigkísérve – a fejlesztéstől a mindennapi használaton át, egészen egy épület lebontásáig – azt a kérdést járják körül, hogy a fenntarthatóság témaköre és maga az ESG (Environmental – Social – Governance) keretrendszere milyen kihívások elé állítja hazánkban az egyes ingatlanpiaci szereplőket.

A sorozat egyes epizódjai egy-egy szereplő nézőpontjából mutatják be a zöld ingatlanok jövőjét a hazai ingatlanpiacon.

 Szakértőink:

Kui Szilárd

Kui Szilárd

Local Partner,

Ingatlanjogi Csoportvezető

Kui Szilárd

Szilárd a DLA Piper Hungary ingatlanjogi praxisának vezetője. Szerteágazó tapasztalattal rendelkezik a kereskedelmi ingatlanok fejlesztésének, bérbeadásának, adásvételének és üzemeltetésének területén. Az utóbbi évek legnagyobb ingatlan tranzakciói közül számos esetében nyújtott tanácsadást hazai és külföldi fejlesztőknek, illetve intézményi befektetőknek.
E-mailt küldök

A podcast sorozat #1 – felvezető epizódjában Kui Szilárd, local partner, a DLA Piper Hungary ingatlanjogi csoportjának vezetője, valamint Borbély Gábor, partner, a DLA Piper Hungary finanszírozási praxisának vezetője ismertetik az ESG szempontrendszer ingatlanpiaci jelentőségét, összegzik az egyes szereplők legfőbb kihívásait és érdekeit, valamint kitérnek a zöld bérleti szerződések legfontosabb tartalmi elemeire is. A beszélgetés az alapoktól kezdve vizsgálja az ingatlanpiac sajátosságait és fenntarthatóbbá válásának folyamatát, miközben ismerteti az Európai Unió és az ENSZ szabályozási kereteit.

A beszélgetés során az alábbi kérdések kerülnek megválaszolásra:

 • Mit jelent az ESG és milyen jelentőséggel bír az ingatlanszektorra nézve?
 • Milyen lépésekre van szükség az ingatlanpiac átalakulásához, fenntarthatóbbá válásához?
 • Milyen szerepe van az átalakulásban az egyes piaci szereplőknek?
 • Mik a legfőbb kihívások a zöldülés során?
 • Mitől zöld egy bérleti szerződés?

A beszélgetés innen érhető el.

A podcast sorozat második epizódjában Tóth Mariannal, a Property Market bérbeadási igazgatójával beszélgetett Kui Szilárd, local partner, a DLA Piper Hungary ingatlanjogi csoportjának vezetője és Borbély Gábor, partner, a DLA Piper Hungary finanszírozási praxis vezetője. A beszélgetés központjában a hazai kereskedelmi bérletek, a bérlői igények és elvárások állnak. 

A beszélgetés során az alábbi kérdések kerülnek megválaszolásra:

 • Milyen trendek figyelhetők meg a hazai kereskedelmi bérletek piacán?
 • Mit jelent ma Magyarországon a bérlők számára a fenntarthatóság, az ESG?
 • Milyen szerepe van a bérlőknek az ingatlanszektor zöldülésének folyamatában?
 • Hogyan lehet összeegyeztetni az épületen belüli eltérő bérlői igényeket?
 • Hogyan tudja segíteni a bérbeadó a bérlőket abban, hogy az iroda használata a mindennapok során is fenntartható legyen?
 • Milyen technológiai megoldások segíthetik az épületek zöld üzemeltetését?
 • Hogyan alakult át az irodák szerepe a koronavírus és a megnövekedett arányú távoli munkavégzés következtében? 
A beszélgetés innen érhető el.

Értesüljön elsők között podcast sorozatunk következő epizódjáról!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kérdése van? Keressen minket bizalommal!

Kövesse LinkedIn oldalunkat!

Legfrissebb tartalmaink

Gambling

Gambling law’s repeated contribution to the justification framework: An even higher bar set for restrictive national measures?

Gambling is a regulatory area where Member States, due to their moral and cultural differences, enjoy a wide margin of discretion when choosing their objectives and thus market structure, however such freedom is not without boundaries: restrictive measures, such as state monopolies, must nevertheless satisfy the requirements best summarised by the landmark decision of Gebhard.

Tovább >>
zöld ingatlanok
Ingatlan

Nincs zöld épület zöld gondolkodású bérlők nélkül

A magyarországi kereskedelmi bérletekről, a bérlők igényeiről és elvárásairól a DLA Piper Hungary Zöld Ingatlanok podcast sorozat második epizódjában Tóth Mariannal, a Property Market bérbeadási igazgatójával beszélgetett Kui Szilárd, local partner, a DLA Piper Hungary ingatlanjogi csoportjának vezetője és Borbély Gábor, partner, a DLA Piper Hungary finanszírozási praxis vezetője.

Tovább >>